Er zijn duizenden culturen, maar slechts zes cultuurverschillen!
Ons telefoon nummer: 06 100 40 800

Wereldburgertest

Wereldburgertest

Inleiding

Bent u bereid nieuwe dingen te proberen? Bestelt u onbekende gerechten in buitenlandse restaurants? Gaat u met vakantie waar niemand komt? Vindt u het boeiend met vreemdelingen om te gaan? Kunt u loskomen van uw eigen normen en waarden en respect opbrengen voor andere volkeren? Kortom: bent u een wereldburger?
Reageer op de probleemsituaties onder de knoppen en ontdek in hoeverre u om kunt gaan met verwarrende en frustrerende nieuwe ervaringen. Beantwoord elke vraag eerlijk, zoals u denkt dat u in werkelijkheid in eerst impuls zou reageren. Kies slechts één antwoord op elke vraag. Als u vals speelt, bederft u het effect van de oefening. Aan het eind vindt u ‘Puntentotalen en commentaar’.

LET OP: sommige vragen zijn alleen bedoeld voor mannen, andere alleen voor vrouwen. Verplaats u dan dus in de andere sekse wanneer nodig – dat is op zich zelf al een interculturele oefening! 😉

LET OP: Deze quiz slaat uw gegevens niet op. Als u uw uitslag wilt vergelijken met die van anderen, dan raden wij u aan om hem in één keer te doen – reken hiervoor ongeveer een half uur, inclusief de controle.

Veel succes!