Er zijn duizenden culturen, maar slechts zes cultuurverschillen!
Ons telefoon nummer: 06 100 40 800

Vluchtelingen krijgen huizen

Dankzij de vluchtelingen eindelijk huizenbouw!

Mijn eigen zoon heeft 5 jaar op een huis moeten wachten en mijn dochter kreeg gelukkig de kans om te gaan kraken. Het wachten op een huis was hemeltergend!
Heel vaak hebben we ons afgevraagd waarom er niet veel meer aandacht was voor het verbouwen van leegstaande kantoorpanden en bebouwen van lege plekken voor onze jeugd.
Ik heb het onze Grote Leiders altijd kwalijk genomen dat ze hun volk zo lieten barsten.
En nu moeten ze wel, dankzij het grote aanbod van vluchtelingen-met-status! Gelukkig beschikken ze toch nog over de wijsheid om zowel voor de eigen bevolking te bouwen als voor de nieuwkomers, waardoor het gemor van de mensen hopelijk gesmoord zal worden. Ik zie het maar als een win-win-situatie: nieuwkomers onder dak (velen pas vaak na 10 – 20 jaar verblijf in AZC’s) en ‘eigen’ bevolking eindelijk onder dak.

Ik zet ‘eigen’ even tussen aanhalingstekens, omdat we natuurlijk met z’n allen één volk gaan vormen om dit land meer welzijn te brengen. Dat lukt beter met verscheidenheid in plaats van meer van hetzelfde. Zo werkt succes nu eenmaal, dat stoelt niet op één aspect.

Mijn verontwaardiging richt zich uiteraard niet op de vluchtelingen, die gun ik na al hun narigheid van harte hun nieuwe thuis van waaruit ze hun leven weer kunnen gaan opbouwen. En wat heet ‘na’ hun narigheid? Die narigheid gaat door zo lang de oorlog in hun oorspronkelijke land door gaat. Om van de herinneringen maar niet te spreken… Ik heb 10 jaar lang de veerkracht van vluchtelingen kunnen ervaren als docente Nederlands en ik heb daar een mateloze bewondering voor.

Nee, mijn verontwaardiging geldt onze Grote Leiders (op elk niveau: gemeente, provincie en landelijk) die ons en onze kinderen al die jaren heeft laten barsten in onze nood voor huizen. De vluchtelingen ben ik dankbaar voor hun rol in deze!

Yvonne Verhoeff
Odat interculturele communicatie

Geef een antwoord


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.